aprilie 19, 2021 De admin Oprit

Cum de a alege un calculator pentru munca de birou? Ce fel de calculatoare există?

Fie că este vorba de calcule complexe, de calcule rapide cu mai multe cifre sau de sarcini profesionale specifice, un calculator rapid și convenabil vă poate ajuta. Pentru a nu fi distras de smartphone în timp ce lucrați, alegeți calculatorul de birou potrivit pentru această sarcină.

În acest material veți afla care sunt principalele tipuri de calculatoare și pentru ce tip de loc de muncă aveți nevoie de ele.

Ce caracteristici cheie pentru calculatorul dvs.
Pentru a alege modelul potrivit de calculator, acordați atenție următoarelor caracteristici:

capacitatea de cifre;
Dimensiuni (full-size și compact).

Ce este capacitatea de cifre a unui calculator și ce influențează aceasta? Afișajul unui calculator este limitat de numărul de caractere pe care acesta este capabil să le afișeze. Dacă aveți de-a face cu valori mari, selectați o capacitate mare de cifre. Calculatorul dumneavoastră poate afișa 8, 10, 12, 14 sau 16 cifre în același timp. Acest lucru afectează costul și capacitatea de utilizare a calculatorului. De obicei, deasupra afișajului există un marcaj care indică capacitatea numerică a instrumentului.

Calculatoare de birou sau de birou
Răspunsul la întrebarea ce calculator să alegeți depinde de scopul și utilizarea acestuia. Cel mai popular și versatil tip de echipament de calcul sunt calculatoarele de birou. Acestea au un afișaj și un tablou de bord cu butoane practice.

Pe lângă funcțiile de bază (adunare, scădere, împărțire, înmulțire și calcularea procentelor), aceste dispozitive au funcții suplimentare:

memorarea valorilor;
însumarea rezultatelor tuturor ultimelor operații;
calculul marjei de profit (în contabilitate)
comutare a capacității de numărare;
ajustarea rotunjirii numerelor.
Acest set de funcții este potrivit pentru lucrătorii de birou care lucrează cu volume mari de informații numerice: economiști, comercianți, manageri și contabili.

Un alt subset de calculatoare de birou sunt calculatoarele de tipărire. Acestea ajută la documentarea calculelor. Unitatea de imprimare integrată imprimă calculele dvs. pe o foaie de hârtie imprimată. Puteți imprima calculele apăsând butonul Print (Imprimare).

Calculatoare științifice sau tehnice
Pe lângă efectuarea de operații aritmetice, aceste dispozitive specializate calculează grade, rădăcini pătrate, logaritmi și antilogaritmi, precum și funcții trigonometrice directe și inverse. Majoritatea calculatoarelor moderne pentru inginerie efectuează, de asemenea, calcule statistice, calcule trigonometrice în grade, radiani și gradații și pot lucra în diferite sisteme numerice.

Pentru profesioniști, principalele avantaje ale calculatoarelor de inginerie sunt:

ușurința de introducere a datelor;
durabilitate;
durată lungă de viață;
preț scăzut.
Acest dispozitiv este convenabil pentru a fi luat cu dvs. în atelierul de producție, în laborator, pe șantierul de construcții – calculatorul nu se va termina în cel mai nepotrivit moment, iar butoanele pot fi apăsate chiar și cu mănuși.

Cine poate folosi aceste calculatoare?

Elevii de liceu;
Studenți în domeniul ingineriei și al tehnicii;
Oameni de știință (chimiști, biologi, economiști, fizicieni și alții);
ingineri;
profesori.
Calculatoare programabile și neprogramabile: care este diferența?
Calculatoarele științifice, la rândul lor, sunt împărțite în programabile și neprogramabile.

Calculatoare neprogramabile.

Aceste calculatoare efectuează doar un set standard de funcții oferite de producător. Numărul acestor funcții variază de la 50 la 550 la diferite modele, iar calculatoarele pot stoca până la 10 variabile definite de utilizator. Cu toate acestea, utilizatorul trebuie să introducă el însuși întreaga secvență de calcul pe mai multe niveluri – un calculator neprogramabil nu memorează formule. Datorită acestei limitări, calculatoarele științifice neprogramabile pot fi utilizate pentru testele și examenele de fizică, geografie, chimie și biologie, inclusiv pentru GCSE și USE.

Calculatoare științifice programabile

Capacitățile calculatoarelor programabile permit utilizatorului să salveze în mod independent și să repete secvențe de operații fără a le reintroduce. Astfel, calculele pentru fizică, chimie, astronomie și geografie, precum și pentru lucrările practice și de laborator sunt mult mai ușoare. Multe calculatoare programabile au un afișaj grafic și pot fi conectate la un dispozitiv extern (cum ar fi un computer), ceea ce le sporește considerabil versatilitatea.

Calculatoare de buzunar

Aceste calculatoare compacte vă pot ajuta să efectuați operații aritmetice de bază. Unele sunt echipate cu funcții de calcul al procentelor sau de conversie a monedelor.

Principalele avantaje ale acestor calculatoare de buzunar sunt:

– O carcasă din plastic sau poliuretanică protejează afișajul și butoanele;

– Tastele din cauciuc împiedică alunecarea degetelor;

– Dimensiunile reduse și greutatea redusă vă permit să îl luați cu dvs. atunci când călătoriți sau participați la întâlniri de afaceri.

Calculatoarele sunt disponibile cu 8, 10 și 12 cifre. Calculatoare bine dovedite sunt Citizen, Casio și Staff.

Alegerea calculatorului potrivit
Pentru a înțelege ce calculator să alegeți pentru muncă, este necesar să testați dispozitivul. În primul rând, verificați dacă dispozitivul prezintă defecte și deteriorări mecanice. Printre acestea se numără:

zgârieturi pe ecran;
crăpături pe carcasă;
butoane blocate;
O baterie defectă.
Pentru a verifica dacă calculatorul este în stare de funcționare, porniți calculatorul și formați 12 345 679 * 9. Un calculator funcțional va arăta răspunsul 111 111 111 111 111 111 111.

Pentru calculatoarele științifice faceți următorul test: arcsin(arcos(arctan(tan(cos(sin(9)))))) Dacă rezultatul este de aproximativ 9, atunci calculatorul calculează cu suficientă precizie.

Pentru a prelungi durata de viață a calculatorului dumneavoastră, urmați reguli simple de utilizare:

Protejați dispozitivul de umiditate și murdărie;
Nu lăsați calculatorul în frig sau la căldură pentru o perioadă lungă de timp;
Nu utilizați calculatorul în locuri umede.