martie 24, 2021 De admin Oprit

Cum de a alege căruciorul potrivit pentru copil? Sfaturi și recomandări de la mame cu experiență

Nașterea unui copil este un eveniment mult așteptat pentru întreaga familie. Nu este surprinzător faptul că mulți oameni încep să se pregătească din timp pentru aceasta. Mamele încearcă să ia în considerare toate nuanțele pentru a asigura un confort maxim pentru copil din primele zile de viață, astfel încât alegerea unui cărucior devine importantă. În acest articol am adunat sfaturi și sfaturi de la mame cu experiență despre cum să alegeți cel mai bun cărucior pentru copil.

Cărucioarele pentru copii sunt disponibile într-o varietate de moduri. Ele diferă nu numai în ceea ce privește materialele, culorile, ci și în ceea ce privește scopul. Unele cărucioare pot fi folosite doar până la o anumită vârstă a copilului, altele – ușor de transformat în funcție de necesități. În prezent, producătorii oferă o gamă foarte largă: cărucior de călătorie, cărucioare tandem (de exemplu, pentru doi copii), cărucior cu trei roți, cărucior cu scaun în direcția de deplasare și împotriva acesteia și multe altele.

Sfaturi generale pentru alegerea unui cărucior

Indiferent de căruciorul pe care îl alegeți, fiți atenți la următoarele puncte:

Model . Călătoriți des, câți copii aveți, în ce perioadă a anului veți folosi cel mai mult căruciorul? Adică, alegerea unui model de cărucior va depinde de stilul tău de viață și de situația familiei tale. Dacă aveți copii gemeni, este logic să alegeți un tandem. Dacă călătoriți des, un cărucior trebuie să fie manevrabil și ușor de pliat. De regulă, părinții schimbă trei carucior pentru copii crește, așa că mulți dau preferință modelelor multifuncționale.

Leagăn sau scaun . Ar trebui să aibă un spătar rigid și un fund dur, pentru a nu deteriora coloana vertebrală.

Dimensiune . Dimensiunea căruciorului este determinată de lățimea roților. Nu vă fie lene să măsurați lățimea liftului, a ușii. Luați în considerare dacă căruciorul va încăpea într-un hol. Chiar dacă căruciorul poate fi pliat, în fiecare zi, pentru a face acest lucru de mai multe ori este plictisitor și problematic. Dacă aveți o mașină, comparați capacitatea portbagajului dvs. cu dimensiunea produsului atunci când este pliat.

Roți . Dimensiunea acestora afectează funcționalitatea și manevrabilitatea căruciorului. Dacă roțile sunt mici, căruciorul este ușor și ușor de manevrat. Cu toate acestea, nu este potrivit pentru plimbări de iarnă, drumuri noroioase și accidentate. Pentru vreme rea și drumuri „sparte”, este mai bine să alegeți roți mari de cauciuc. Roțile mari din plastic asigură, de asemenea, o manevrabilitate excelentă pe zăpadă. Există cărucioare cu roți plutitoare – acestea se rotesc la 180 de grade. Ele sunt foarte ușor de manevrat, principalul lucru este că un astfel de cărucior are o funcție de blocare a roților.

Cadru sau șasiu . Acesta este dispozitivul la care, de fapt, sunt atașate roțile. Materialul șasiului asigură stabilitatea și fiabilitatea designului în orice poziție, în timp ce nu ar trebui să îngreuneze căruciorul. Adică, ar trebui să fie durabil și ușor. Cel mai adesea, în acest scop se utilizează aluminiu sau plastic rezistent la șocuri.

Amortizare . Depinde de ei, cât de ușor va merge căruciorul și, prin urmare – și cât de confortabil va fi un copil să stea în el. Stabilitatea depinde, de asemenea, de amortizoare. În versiunile de astăzi, se folosesc adesea articulații din plastic sau arcuri, mai rar – centură, deoarece se uzează rapid.

Funcția de frânare . Țeava de frână poate bloca două roți în același timp, de multe ori mamele o preferă pentru că este ușor de apăsat. O altă opțiune este o pedală de frână pentru a bloca fiecare roată. Alegerea depinde exclusiv de preferințele dumneavoastră. În plus, recent, modelele cu o frână de mână superioară sunt din ce în ce mai frecvente: este convenabil pentru mamele care nu se opresc să ducă un stil de viață activ odată cu nașterea copilului, combinând mersul pe jos cu joggingul sau cu rolele.

Mâner . Există mânere care reduc presiunea asupra mâinii. De asemenea, puteți alege între mânere fixe și mânere basculante. Mânerul rabatabil vă permite să schimbați direcția căruciorului: bebelușul poate merge atât cu fața la mama, cât și cu spatele la ea. În cele din urmă, un punct important – posibilitatea de a regla înălțimea mânerului. Acest lucru poate fi deosebit de important dacă familia are o diferență mare de înălțime.

Accesorii suplimentare . Această pelerină de ploaie, glugă, plasă de țânțari, suport pentru picioare, geantă, coș de cumpărături, manșon pentru mama, tavă de joacă și alte detalii. Acestea pot fi vândute separat sau pot fi livrate ca set. Decideți de care dintre acestea aveți nevoie. De asemenea, pentru siguranță, este de dorit ca căruciorul să aibă elemente reflectorizante.

Acum să vedem mai îndeaproape cum să alegem diferite modele de cărucioare.

Cum să alegeți un cărucior?

Căruciorul clasic sau landoul este primul mijloc de transport al bebelușului dumneavoastră. Este conceput pentru bebeluși de la naștere până la vârsta de 6-8 luni, când copilul începe să stea în șezut. Numele de cărucior nu este dat întâmplător acestui tip de cărucior: bebelușul tău doarme în el cel mai des.

Un cărucior pentru copii trebuie ales cu mare atenție. Nu uitați că bebelușul va petrece mult timp în ea, așa că trebuie să fie cât mai confortabilă și mai sigură:

Un cărucior ar trebui să fie confortabil, spațios și cu un leagăn adânc, astfel încât un copil înfășurat să încapă cu ușurință în el iarna.

Partea inferioară a coșului de transport trebuie să fie fermă și nivelată! Acest lucru este foarte important pentru coloana vertebrală a bebelușului dumneavoastră.

Țesăturile leagănului trebuie să fie respirabile. Materialele interioare trebuie să fie naturale și hipoalergenice, deoarece bebelușul dumneavoastră intră în contact direct cu ele. Capacul interior trebuie să fie ușor de îndepărtat pentru spălare. Dar principala cerință pentru materialele exterioare este că acestea trebuie să fie ușor de curățat și protejate de vânt și umiditate.

Aveți grijă de dumneavoastră. Pentru a fi mobil cu un copil mic, nu este suficient să aveți un cărucior manevrabil. Este de dorit ca acesta să aibă mai multe și mai confortabile accesorii. De exemplu, o geantă pentru mama, pentru că în ea veți transporta suzete, biberoane, șervețele, jucării, precum și obiecte personale. În mod ideal, o astfel de geantă ar trebui să aibă multe buzunare. Verificați, atunci când cumpărați, dacă vă este convenabil să o deschideți – cel mai probabil, va trebui să folosiți adesea o singură mână (când țineți copilul în brațe cu cealaltă). Dacă bebelușul dumneavoastră s-a născut toamna sau iarna, aveți grijă și de manșon – se atașează la mâner și vă protejează mâinile de frig.

În mod ideal, hota ar trebui să aibă mai multe poziții, nu doar „închisă” și „deschisă”. Poate fi confecționată din materiale sintetice, o astfel de glugă este mai ușor de întreținut. Dar perdelele de pe capotă pot obstrucționa fluxul de aer.

Șorțul pentru cărucior trebuie să respingă bine apa și să țină cald.

Culoarea căruciorului depinde de gustul dumneavoastră. Țineți cont de faptul că culorile strălucitoare sunt mai susceptibile de a se arde. În ceea ce privește interiorul leagănului, este mai bine să alegeți culori neutre, liniștitoare pentru bebeluș și un model frumos care să-i placă.

Cum de a alege corect un cărucior și un cărucior de mers pe jos?

Bebelușul „se mută” în cărucior, atunci când începe să se așeze. Se utilizează, de regulă, până la 3 ani. Astfel de cărucioare variază, de asemenea, dar, în general, diferă în funcție de greutate: grele (8-12 kg), ușoare (6-9 kg) și cărucior superușor-rutler (3,5-6 kg).

Greutatea depinde în mare măsură de materialul din care este făcută construcția: cu cât este mai mult plastic și aluminiu, cu atât căruciorul este mai ușor.

În general, cărucioarele se supun tuturor cerințelor despre care am scris mai sus, dar există și nuanțe proprii:

Cărucioarele trebuie să aibă un suport pentru picioare reglabil. Este bine dacă este ușor de șters murdăria.

Scaunul trebuie să aibă un spătar rigid și mai multe poziții: pentru dormit, pe jumătate culcat și așezat (acest lucru este deosebit de important pentru copiii sub un an).

Pe lângă capotă, cărucioarele ar trebui să aibă și o husă călduroasă peste picioarele copilului.

Pentru siguranță, aceste cărucioare au curele (o opțiune bună – cu cinci puncte, deoarece țin bine copilul și nu-i limitează mobilitatea), o curea pentru picioare și o bară de siguranță. Aceasta este o garanție că bebelușul nu va aluneca din cărucior. Pentru comoditate, cel mai bine este să alegeți un cărucior cu o bară de protecție, puteți atașa jucării la el, iar copilul se poate sprijini pe el. Adesea, copiii nu-și permit să se încheie cu centura, ceea ce este cu siguranță rău în ceea ce privește securitatea, iar în acest caz bara de protecție cu separator vă permite să mergeți cu un copil neîncuiat.

Un mic detaliu este o fereastră din plasă sau transparentă pe partea din spate a capotei, astfel încât mama să poată observa copilul fără a ocoli căruciorul.

Un cărucior de mers pe jos este o versiune mai ușoară a căruciorului obișnuit. Este incredibil de ușor de pliat (uneori trebuie doar să apăsați un buton), se reduce la dimensiunea unui baston obișnuit de mers pe jos. Un astfel de cărucior este convenabil pentru a merge la magazin, la clinică, la transportul public și pentru a călători. Este bine de folosit într-un sezon cald. Dar „bastonul” are o serie de dezavantaje:

Nu este foarte stabil. Prin urmare, este mai bine să nu lăsați copilul nesupravegheat.

Scaunul – un hamac ușor, care nu este foarte util pentru spatele copilului.

Suportul pentru picioare nu este reglabil (dacă este cazul), nu există o poziție „culcată”.

Capota este mică, nu protejează de vreme.

Roțile sunt mici, este dificil să transportați un astfel de cărucior pe drumuri proaste sau în zăpadă.

Concluzia – este mai bine să îl folosiți ca un cărucior suplimentar.