februarie 17, 2021 De admin Oprit

Revizuire a pantofilor interesanți pentru femei

MERIE JAY

Mary Jane (Mary Jane) – tocuri cu vârful închis rotunjit și o curea pe buzunar. Inițial, pantofii aveau un toc scăzut de școală și un aspect copilăresc. Istoria modelului datează din Evul Mediu târziu și Anglia Tudor, puteți citi mai multe despre acesta în investigația noastră istorică. Astăzi, pantofii pot fi nu numai tocuri joase, ci și înalte, până la tocuri stiletto. Elementul definitoriu este cureaua de pe gât – una sau mai multe, care poate fi completată cu elemente de fixare cu cataramă sau poate fi doar un element decorativ. Un model cu un toc foarte mic de 0,5-2 centimetri transformă vizual pantofii în balerini, dar lasă numele Mary Jane în urma lor. Vrei un model pentru colecția ta? Utilizați ghidul nostru pentru asocierea pantofilor cu garderoba dvs. de zi cu zi.

Pantofi TANGO

Dacă mutați cureaua lui Mary Jane de la gleznă la gleznă și adăugați una verticală, obțineți un model de pantofi de tango (pantofi de tango). Pantofii au un toc înalt, un toc închis și sunt completate de o curea în formă de T sau bretele încrucișate. Istoria modelului a început în anii 1910, când tangoul cucerea în mod activ Europa și Statele Unite. Mișcările pasionate și sinceritatea publică interzisă au atras atenția tuturor asupra dansului. Au fost seri de tango, școli de dans și dansatori profesioniști. Industria încălțămintei a început să producă încălțăminte specială, care să fie confortabilă, moale, stabilă și, în același timp, perfect ținută pe picioare chiar și în timpul pașilor pasionați.

Astăzi, tango este încă dansat în aceste încălțăminte, dar sunt purtate și în viața de zi cu zi. Semnificația bretelelor a fost mult timp uitată, au devenit o podoabă a modelului, subliniind înălțarea piciorului, gleznei și modelarea frumos a piciorului.

PANTOFI-MĂNUȘI

 Elementul definitoriu este cureaua de pe gât - una sau mai multe
Elementul definitoriu este cureaua de pe gât – una sau mai multe

Pantofii pentru mănuși, comparabile ca moliciune cu femeile cehe, sunt eroii sezonului primăvară-vară 2017. Pantofii au fost numiți mănuși pentru moliciunea materialului din care au fost confecționați. Pielea elastică subțire, comparabilă ca moliciune cu o mănușă, face pantoful confortabil fără precedent. În ceea ce privește potrivirea pe picior, pantofii cu mănuși pot fi comparați doar cu femeile cehe – pantofi în care se antrenează gimnaste și dansatoare. În plus față de cel mai moale material, pantofii pentru mănuși se disting prin absența unei forme rigide: vârf de la picior, călcâi și alte detalii „cadru”. Citiți mai multe despre aceste încălțăminte ca tendință a sezonului în materialul nostru.

OXFORDS

Oxfords (pantofi oxford) – pantofi cu șireturi închise, în care părțile laterale ale bocancului (botine) sunt cusute în partea principală (vamp) cu o singură cusătură. Chiar și cu șireturile dezlegate, Oxfords își păstrează forma, extinzându-se în zona limbii cu doar câțiva centimetri.

Oxfords au venit în garderoba pentru femei de la bărbați, prezentându-se uneori într-o formă masculină originală și alteori într-un format sofisticat feminin.

Există mai multe subspecii de Oxfords care diferă în ceea ce privește construcția și designul: adelaida, balmoral, spectator, șa și holkat. În ghidul pentru femei, nu vom intra în detalii, deoarece oxford-urile sunt aceleași în dulapurile pentru bărbați și femei. Puteți afla mai multe despre fiecare în dicționarul nostru pentru bărbați.

DERBY

Derby (pantofi derby) – pantofi cu șireturi deschise, în care părțile laterale (botine) sunt cusute la principal (vamp) cu o cusătură laterală scurtă. Modelul este ușor de îmbrăcat: când șireturile sunt dezlegate, părțile laterale se deplasează liber în lateral. Conform observațiilor noastre subiective, pantofii derby sunt mai des în garderoba pentru femei decât pantofii oxford.

Derby-urile pentru femei și bărbați sunt clasificate ca bluchers, ude, tanc, longwing, split, șa, față în V. Nu ne vom repeta, așa că puteți afla mai multe despre fiecare dintre ele din dicționarul masculin despre derby.

Brogues

Brogue – pantofi cu perforații decorative sub formă de găuri mici, legenda irlandeză despre originea căreia puteți afla din ancheta noastră istorică. În garderoba pentru femei, brogurile s-au așezat la fel de ferm ca oxford și derby-urile. Puteți contrasta pantofii cu vârf simplu, adică pantofii care nu au pantofi. În funcție de numărul de perforații și de localizarea acestora, pantofii sunt împărțiți în pantaloni sferturi, semi-pantofi și pantofi plini. Această divizie este potrivită pentru pantofii cu talie mică, dar brogue poate împodobi orice pantofi pentru femei, de la papuci și adidași din piele până la pantofi cu toc înalt. Citiți mai multe despre clasificare în dicționarul brogues pentru bărbați.

MAIMUŢĂ

Călugării (călugării, curelele) sunt pantofi mici, fără șireturi, în care cataramele laterale joacă rolul de fixare. Tradus literal din engleză, „monkstraps” înseamnă „catarame de călugăr”. Ei își datorează aspectul călugărilor care purtau pantofi confortabili cu catarame în loc de șireturi.