februarie 17, 2021 De admin Oprit

De ce este important să alegi pantofii potriviți?

Picioarele au un impact uriaș asupra sănătății umane, deoarece chiar și cea mai mică diferență față de starea fiziologică se exprimă în întregul corp. De exemplu, dacă avem un membru mai scurt, coloana vertebrală nu se află pe axă. Acest lucru duce la o deplasare a bazinului și la modificări ale coloanei vertebrale.

Puțin depinde de picioare. De la dureri la nivelul coloanei vertebrale, articulațiilor șoldului și genunchiului până la migrenă. Deși aceste boli se reduc adesea la a le avea în familie, acest lucru nu este adevărat.

Nu genetică, ci pantofi
98 la sută dintre oameni vin pe lume cu picioare sănătoase. Dar deja doar 40% dintre adulți au de fapt picioare sănătoase. Deformitățile piciorului de tot felul, precum și problemele cu șoldurile și coloana vertebrală, pot fi zapříčiněny doar purtând pantofi răi în copilărie.

Tălpile pentru bebeluși sunt moi, formabile și foarte sensibile. Celulele lor nervoase nu sunt încă pe deplin dezvoltate, astfel încât copiii înșiși nu știu dacă pantofii sunt sau nu potriviti pentru ei. Cu cât părinților le este mai dificil să găsească încălțăminte potrivită. Numeroase studii au arătat că peste 50% dintre copii poartă pantofi care sunt fie prea mari, fie prea mici pentru ei.

Picioarele au un impact uriaș asupra sănătății umane, deoarece
Picioarele au un impact uriaș asupra sănătății umane, deoarece

Cauzele deformărilor
Motivul principal al deformărilor la picioarele copiilor și adulților este, în primul rând, alegerea încălțămintei greșite. Acest lucru se observă cel mai mult la încălțămintea pentru copii. Mulți părinți nu cumpără pantofi pentru copiii lor de la un vânzător de cerfitikovaného, ​​ci la piețe și chioșcuri. Același lucru este valabil, desigur, și pentru adulți. Acestea sunt în principal încălțăminte din Asia de Est, care este de obicei de o calitate foarte scăzută. Este fabricat în principal din materiale sintetice, nu are decalaj igienic. Forma, dimensiunea sau proporțiile nu corespund parametrilor populației cehe și a Europei Centrale. În plus, nu ține cont de specificul piciorului copilului, care este încă cartilaginos, prin urmare este ușor de deformat. Prin urmare, se poate întâmpla destul de ușor ca pantofii slab montați în copilărie să vă provoace la vârsta adultă multă durere medicală și dificil de tratat. Pantofii de la astfel de vânzători, deși ieftini, sunt foarte periculoși pentru viața ulterioară.

De asemenea, este considerat dăunător pentru copii să poarte pantofi după frații și surorile mai mari sau să cumpere pantofi pentru copii din mâna „a doua”, deoarece fiecare picior are o anumită specificitate.

Nu cumpărați niciodată pantofi cu o margine pe care piciorul să-l crească! Pantofii care sunt prea mari nu vor ocoli suficientă stabilitate, nici suport, și se ciocnește, ca la pantofii mici, degetul mare de pe vârful pantofului, ceea ce duce la deteriorarea.

Câteva principii atunci când cumpărați încălțăminte pentru copii
Asigurați-vă că pantofii au un certificat de igienă.
Pantofii se cumpără cel mai bine în timpul zilei, deoarece tălpile picioarelor tale se vor întinde pe tot parcursul zilei.
Pantofii pentru copii trebuie să fie ușori și flexibili.
Majoritatea picioarelor copiilor transpiră foarte mult, ai grijă la materialele respirabile.
Vârful pantofului ar trebui să fie modelat astfel încât degetele de la picioare să aibă suficient spațiu.
Modelele cu velcro sau șireturi funcționează cel mai bine și pot fi ajustate individual.
Chiar și în cazul pantofilor și sandalelor deschise, piciorul trebuie să fie suficient de întărit, altfel copiii se poticnesc ușor.
Asigurați-vă că pantofii pentru copii au tălpi antiderapante.
Adulții ar trebui să ia în considerare și achiziționarea de încălțăminte de calitate. Încălțămintea corectă are un efect pozitiv asupra funcției piciorului, întărește mușchii pelvieni și ajută la o postură corectă. În plus, trebuie să folosiți și încălțăminte adecvată pentru fiecare activitate. Dar întotdeauna de bună calitate.

Cum să recunoașteți pantofii „corecți”:
Ar trebui să aibă suficient spațiu pe degetele de la picioare, să acorde preferință pantofilor cu vârful rotund.
Verificați flexibilitatea pantofului, cel mai flexibil ar trebui să fie în zona articulațiilor, deci preferați o talpă mai moale.
Alegeți o înălțime proporțională a călcâiului – pantofii pentru femei nu trebuie să depășească 4 cm, pantofii pentru copii de 5 mm, pentru un copil mai mare de până la 15 mm și adolescenții de până la 25 mm.
Alegeți o talpă fermă, suficient de lungă, rigidă și înaltă, fixarea piciorului în pantof este importantă.
Verificați poziția călcâiului pantofului, cel mai confortabil este cel care este perpendicular pe tampon sau doar ușor bombat.
Alegeți un material compatibil din punct de vedere al garanțiilor de igienă și sănătate, adică în principal din materiale naturale (piele, textile).
Preferați pantofii cu proprietăți de absorbție a șocurilor, adică tălpi de înaltă calitate, inserții de spumă etc.
Alegeți cel mai ușor pantof, fiecare creștere de 100g înseamnă că picioarele dvs. vor ridica 1 tonă pe zi.